Zielony Tydzien w Berlinie
Targi Grüne Woche są jedyną w swoim rodzaju międzynarodową wystawą gospodarki żywnościowej, rolnictwa i ogrodnictwa i z pewnością należą do największych i najważniejszych spotkań branżowych producentów i przetwórców żywności oraz ogrodników z całego świata. W trakcie poprzednich targów goście mogli zobaczyć i skosztować ponad 100 tys. tradycyjnych potraw i produktów rolno-spożywczych z 65 krajów z całego świata. Polska będzie uczestniczyć w Międzynarodowych Targach Grüne Woche w Berlinie w dniach 20 -26 stycznia 2017 r.
W ubiegłorocznej edycji targów wzięło udział ponad 120 firm z dziesięciu regionów Polski. Prezentowały one zarówno szeroki asortyment żywności: wędlin, serów, pieczywa, ryb, jak i interesujące oferty agroturystyczne i kulturę ludową.
W dniach 20 -26 stycznia 2017 r. na stoisku Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi prezentowane będą polskie specjały, produkty tradycyjne, ekologiczne, a podczas pokazów kulinarnych przygotowane zostaną tradycyjne polskie zupy czy dania mięsne. Odwiedzający stoisko będą mogli spróbować m.in. polskich wędzonek, wędlin, serów, czy pieczywa.
Targi Grüne Woche odbywają się od 82 lat i według organizatorów są odwiedzane przez ok. 400 tys. osób. Stanowią świetną okazję do promowania produktów regionalnych na terenie Niemiec, ale również do promocji regionów, kultury i lokalnych tradycji. Grüne Woche to także wystawy, degustacje, wykłady i dyskusje panelowe.
W trakcie Grüne Woche odbędzie się wiele imprez towarzyszących.
www.gruenewoche.de
Komentarze
Artykuł przeczytało 1 674 Czytelników